Firesport
Firesport
   Firesport soutěže    


  Kalendář soutěží

  Jiné ročníky
 Ročník 2008
 Ročník 2007
 Ročník 2005
 Ročník 2004
 Ročník 2003

  Webmaster

 
 
 Z Olomouckého kraje postupuje na republiku Náměšť na Hané a Radkova Lhota  
Autor: Jan Skopalík  27. 08. 2010
     

Dne 21.8.2010 proběhlo v Lipníku nad Bečvou oblastní kolo soutěže v požárním sportu družstev SH ČMS. Na stadion do Lipníku se sjela družstva z okresů Přerov, Prostějov, Olomouc a Šumperk, aby porovnala své hasičské umění v kategoriích běh na 100m překážek, štafeta 4x100m s překážkami a požární útok. Autorem článku je Aleš Rode.
Fotografie z oblastního kola najdete na níže uvedených odkazech - foto von RossiSpake.

 


     

Po nástupu družstev a přivítaní starostou města Lipníka panem Ing. Miroslavem Přikrylem a starostkou KSH Olomouckého kraje Dášou Bártkovou se soutěžící pustili do první disciplíny, a to běhu na 100m překážek.

V kategorii mužů se v disciplíně 100m překážek nejlépe vedlo družstvu z Radkové Lhoty. To dosáhlo celkového času 109,18s.
Druhou příčku obsadil Pěnčín s časem 112,09s a třetí Náměšť na Hané s časem 112,15s , čtvrtou Milotice 112,22s a pátou Hlubočky 112,41s.

V jednotlivcích byl k vidění třetí nejlepší čas 17,76s od Petra Navrátila z Náměšti na Hané. Druhý pak od Marka Biového 17,75s z Radkové Lhoty. Nejlépe zvládnul tuto disciplínu Michala Navrátila taktéž z Radkové Lhoty s časem 17,73s.


 
  V kategorii žen se na třetí místo po první disciplíně dostala děvčata z Radíkova s časem 123,91s. Druhou příčku obsadily holky z Radkové Lhoty s časem 120,99s a nejlépe zvládly lipenský tartan holky z Moravského Berouna s časem 120,42s. V jednotlivcích pak předvedla třetí nejlepší čas Jana Vyroubalová z Otaslavic (18,59s). Jako druhá nejlépe zaběhla Lucie Albínyová z Radíkova (18,47s) a držitelka nejlepšího času 18,38s byla Andrea Frgálová z Otaslavic.

V pořadí druhá byla v plánu soutěž štafeta 4x100m s překážkami. Pořadatel připravil dvě dráhy ovšem vždy pro jiné kategorie, a tak jsme mohli zhlédnout společný běh mužů a žen. Třetí nejlepší čas (62,34s) v kategorii mužů předvedli kluci z Radkové Lhoty. Jenom o 18 setin byla rychlejší Náměšť na Hané (62,16s) a nejlépe zvládli domeček, bariéru, kladinu a hasičák borci z Milotic v čase 61,23s.

 

Z holek předvedly třetí nejlepší čas děvčata z Kolšova 68,42s. Jako druhé zvládly obkroužit lipenský ovál holky z Radkové Lhoty s časem 67,24s. A nejlépe proskočené okno, skočená bariéra, přeběhnutá kladina a přenesený hasičák byl k vidění od holek z Otaslavic s časem 65,86s.



Třetí disciplína v pořadí byl požární útok. Zde se konečně určil celkový vítěz soutěže. Dle pravidel se totiž celkové časy nesčítají, ale vždy se hodnotí jednotlivé disciplíny body. V případě shodného počtu bodů určuje vítěze lepší čas v požárním útoku. V kategorii mužů tudíž mohli o prvenství bojovat především kluci z Radkové Lhoty s 4 body a Milotice s Náměští na Hané s 5 body. Kluci z Milotic však v požárním útoku nechali cenné vteřiny na nástřikových terčích. S časem 37,60s obsadili 7. místo. Kluci museli čekat před startem bezmála třičtvrtě hodiny na vodu a tato pauza se určitě promítla na jejich koncentraci a výkonu. Šesté místo a čas 36.23s to byl výsledek kluků z Bludova I. Pátý nejlepší požární útok předvedly Domamyslice s časem 30,44s. Radkova Lhota s časem 30,29s obsadila čtvrtou příčku. Třetí místo v této disciplíně obsadily Hlubočky čas 29,12s a druhé místo Náměšť na Hané čas 29,01s. Hranici 29 sekund se podařilo atakovat pouze klukům z Pěnčína. Ti zvládli nejlépe tuto královskou disciplínu a zastavili časomíru v čase 28,18s.



V celkovém pořadí tedy první příčku obsadili kluci z Náměšti na Hané se sedmi body. Druhé místo patřilo Pěnčínu s osmy body, avšak lepším požárním útokem než Radkova Lhota, která obsadila třetí příčku taktéž s osmy body. Bramborový stupínek vybojovaly Hlubočky s 12 body, ale lepším požárním útokem než Milotice, které braly místo páté. Šestý skončil Bludov I, sedmé Domamyslice a osmý Bludov II.



Před požárním útokem v kategorii žen v celkové pořadí vedla děvčata z Radkové Lhoty se 4 body. Dále pak následoval Moravský Beroun s 5 body, Otaslavice s 6 body a Kolšov se 7 body. Poslední zmíněné holky z Kolšova zvládnuly naplnit nástřikové terče v čase 34,73s a obsadili tak pátou příčku. Čtvrtý nejlepší požární útok ukázali ženy z Otaslavic s časem 34,52s. Třetí příčku po prostřiku na levém terčů braly holky z Radíkova za čas 31,17s, přitom pravá proudařka atakovala hranici 24 vteřin. Druhé místo vybojovala děvčata z Moravského Berouna s časem 30,99s. Nejlepší požární útok předvedly holky z Radkové Lhoty s časem 30,81s a s 5 body se staly vítězem ve své kategorii.

Druhé místo v celkovém pořadí obsadily holky z Moravského Berouna se 7 body. Třetí příčku v celkovém pořadí vybojovala děvčata z Otaslavic s 10 body. Čtvrté místo za 12 bodů obsadily holky z Radíkova. Stejný počet bodů, avšak horší požární útok odsunul holky z Kolšova na páté místo v celkovém pořadí. Šestou příčku obsadily Hlubočky, sedmou Lesnice a osmé místo si odvezl Hvozd.



Všechna družstva byla v závěrů soutěže oceněná poháry a věcnými dary.
  Klukům z Náměšti na Hané a holkám z Radkové Lhoty přeji mnoho štěstí při reprezentování Olomouckého kraje na Mistrovství ČR v požárním sportu. Zároveň zvu všechny fanoušky hasičského sportu, aby se přijeli podívat ve dnech 18.-19.9.2010 do Prahy a podpořili tak naše soutěžící. Pozvánka MČR

  

 



5369 přečtení | Komentářů: 1 | Komentovat | Info-mail | Tisk

 
 
  Hledej v článcích
Rozš. hledání

  Reklama
Firesport - vše pro požární sport
Rocková kapela 365


  Diskuze
 VHL Horni Lidec 11.8.2012
 co pro lepší uchycení savice
 Hledáme spolumoderátora soutěže
 Elastické kalhoty
 11. ročník nočnej hasičskej súťaže Mostište -28. júla 22:00


Copyright © 2002 Haka Graphics. Všechna práva vyhrazena.
Žádná z částí webu Firesport nesmí být použita bez souhlasu autorů.
Novinky Extraliga ČR v požárním útoku Ligy požárním útoku Diskuze o požárním sportu a vše s ním související Soutěže, které nespadají do seriálů jednotlivých lig Pozvánky na soutěže Chat pro pokec o požárním sportu Fotografie z hasičských závodů Videa požárních útoků ke stažení Nabídka výrobků pro požární sport Odkazy na ostatní hasičské stránky Sekce, kde jsou příspěvky nezařaditelné do předchozích odkazů