Ústím prolétli hasiči jako velká voda

Autor: Jan Skopalík (jan.skopalik@seznam.cz), Téma: Velká cena OSH Přerov
Vydáno dne 29. 07. 2010 (4331 přečtení)




Hasiči jenž si chtěli zdravě zasportovat přijeli změřit své síly v neděli 25.7.2010 do Ústí. I tato soutěž byla zařazena do memoriálu VC OSH Přerov, a tak soutěžící nebojovali jenom o poháry a věcné ceny, ale i o body do letošního ročníku.
Z důvodů nedávných povodní probíhá na původním závodišti úprava travnatého povrchu, a tak závodníky čekala trošku jiná nic méně kvalitní trať, kterou sobotní déšť nijak nepoznamenal. A tak i přes studené počasí se sjelo do Ústí 24 družstev mužů a 11 družstev žen.
Autorem článku je Aleš Rode.


 

Po nástupu družstev a přivítání závodníků starostou obce se jako první na trať pustili domácí borci. Dělat rozsáhlý rozbor jejich útoků asi nemá opodstatnění a slovy „chybička se vloudila“ vystihnu plně důvod výsledného času 23,39s a 17. místo v celkovém pořadí. Mezi družstva, kterým se nedařilo pokořit tuto trať, se řadí Valšovice, Hranice a Henčlov jenž byly nehodnoceny.
Kluci z Hlinska letos předvádí pěkné výkony, ale jelikož se vždy počítá až ten horší čas získali v Ústí 11. příčku s časem 19.70s. Přitom levý proud 17.72s.



To mezi tzv. zahrádkáře lze zařadit kluky z Luboměře. Ti nechali na terči skoro 8 vteřin a s časem 25.94s obsadili devatenáctou příčku.


 
Mahloticím se podařilo obsadit 10 místo s časem 19.49s.

 

Devítku bral Rychlov za čas 19.27s.
Paršovice předvedly svůj nejlepší čas sezony. Tento mladý team začíná projevovat své zkušenosti a čas 18.91s jim vynesl osmé místo v celkovém hodnocení.
18.77s stačilo Pravčicím na 7. příčku. Klukům byla aspoň malou útěchou cena za nejrychlejší sestřik pravého proudu v čase 17.13s.

 

Šesté místo vybojoval Jindřichov s časem 18.68s.

 

Němetice nejsou žádným hasičským nováčkem - jen tak často nenavštěvují naši ligu. Čas 18.30s klukům stačil na pátou příčku.


 
Pytel brambor zůstal pořadateli do dalšího roku. Opatovice a Radkova Lhota stříkla shodný čas 18.28s, a tak o držiteli poháru za třetí místo musel rozhodnout los. Lepší v tomto klaní nakonec byli kluci z Opatovic.


 
Druhé místo obsadil Olšovec s časem 17,89s.

O tři setiny rychlejší byli borci z Kunovic. Ti zastavili časomíru z Radíkova v čase 17.86s a právem brali pohár za první místo.



Po krátké přestávce na zkrácení trati a občerstvení rozhodčích se do soutěžení pustily ženy. U žen se více projevovala první asfaltová část - povrch na které se hadice hůř táhly. Proto mnohé proudařky nedoběhly až na čáru nástřiku a o to více měly problém se shozením terče.
Třetí příčku obsadila děvčata z Bohuslávek s časem 20,01s.

 

Druhé skončily holky z Rychlova, které zvládly nastříkat v čase 19,90s.

  

Letos už po čtvrté vybojovala prvenství děvčata z Opatovic. Právem si holky odvezly pohár za čas 18,75s.

 

 Zároveň byla oceněna i levá proudařka za nejrychlejší sestřik v čase 18,73s. 

 

Poslední dva závody, které zbývají do konce memoriálu VC OSH Přerov Leopolda Koutného nás zavedou do Valšovic (1.8.) a Provodovic(28.8.). Vzhledem k výsledkům v letošním ročníku nemá ještě žádné družstvo jisté místo v celkovém hodnocení, a tak zvu všechny diváky, aby se přijeli podívat na tyto soutěže a podpořili své teamy.