Poslední závod Velké ceny OSH Přerov v Provodovicích

Autor: Jan Skopalík (jan.skopalik@seznam.cz), Téma: Velká cena OSH Přerov
Vydáno dne 07. 09. 2009 (5435 přečtení)




Dne 23. srpna proběhl poslední závod Velké ceny OSH Přerov v Provodovicích. Slunečné nedělní ráno přilákalo do místního areálu 21družstev můžu a 13 družstev žen. Tartanový podklad u základny, trať z kopce a terče z Troubek slibovaly pěkné časy. Při nástupu popřál starosta obce všem družstvům hodně zdaru a tím odstartoval soutěž. 
Autorem článku je Aleš Rode.
Fotky najdete ve fotogalerii zde.


 



Do boje se jako první pustili domácí borci a s nepatrným prostřikem na jednom proudu za čas 45,84s brali 14. místo. Po jejich útoku bylo všem družstvům více než jasné, že kdo dnes nebude co nejblíže terče, bude mít problém s nástřikem skrz silný boční vítr.

 

Do skupiny Nedokončených času se dostalo hned druhé startující družstvo z Rajnochovic dále pak Horní Újezd, Bezuchov, Vítonice, Hostašovice, Rychlov, Kelč, Henčlov a Kokory.

 

Pátý nejlepší čas (20:25s) byl k vidění od kluků z Radkovy Lhoty.

Vítonice B stlačily svůj čas pod dvacet vteřin a 19:30s jim stačilo na bramborový stupínek.



Kluci z Valšovic využili svých letitých zkušeností a s nástrahou větru se porvali v čase 19:24s a třetí místo.  



Družstvo mužů z Jindřichova předvedlo na závěr sezony perfektní výkon. Čas 18:96s stačil na druhý stupínek na bedně.


 

Nejlepší útok v kategorii mužů byl k vidění od kluků z Vrbětic. Ti použili taktiku být rychlejší než vítr a terče z troubek smetli v čase 17:16s.

Tři nejlepší družstva byla v závěru soutěže oceněna poháry, zbylé ostatní si za své výkony odvezli přihlášku do zahrádkářského kroužku.

Po krátké přestávce na přestavení trati pro ženy a občerstvení rozhodčích se do boje s hadicemi jako první pustily holky z Rychlova. Čas 20:49s jim stačil v závěrečném součtu na 4 místo.
První tři stupně se rozdělili mezi rudé dresy, a to Radkově Lhotě 19:69s, Miloticím 19:40s a Radíkovu 17:30s. Všechny holky předvedly pěkné výkony, zdravé fandění a vzájemnou rivalitu po útocích zapili nejednou sklenkou.  

V celkovém pořadí se v kategorii mužů na prvním místě umístili Vrbětice 277 bodů, druhý Olšovec 196 bodů, třetí Rychlov 187 bodů, čtvrtá Radkova Lhota 167 bodů a páté Kunovice150 bodů.
V kategorii žen se umístil Radíkov 204 bodů na prvním místě, druhá Radkova Lhota 172 bodů, třetí Milotice 162 bodů, čtvrté Opatovice 133 bodů a páté Kunovice 112 bodů.

Finanční ceny a poháry za celkové umístění předali zástupci rady velitelů s podporou Ivana Langra. Ten všechny vítězky obdaroval pusou a zároveň vyjádřil dík všem dobrovolným hasičům za pomoc při povodních ale i za to, že vůbec jednotlivé sbory fungují na tak vysoké úrovni.


 
V závěru bych chtěl poděkovat všem pořadatelům za přípravu svých areálů, rozhodčím za nestranné rozhodování a hlavně soutěžícím za předvedené výkony. Doufám že se v dalších letech budeme setkávat v tak hojném počtu.