Pavlov 16.8.2009 - 10.kolo JOL

Autor: Milan Beneš (BenesMilan@seznam.cz), Téma: Jihlavské liga OPEN v pú
Vydáno dne 26. 08. 2009 (3736 přečtení)




Na velmi rychlou trať do Pavlova dorazilo soutěžit 29 družstev mužů a 9 družstev žen. Poháry za první místa nakonec putovali v obou kategoriích do sousední Nevcehle
Autor článku: Michal Uhlíř

Soutěž pod pavlovskými větrníky patří mezi prestižní soutěže OPENligy. Nově vzniklý areál slouží hasičům a fotbalistům a významně tak přispěl ke zkvalitnění soutěže. Velmi atraktivní je také pro oko fanouška, jelikož prvních osm družstev postupuje do finále, které se běhá vyřazovacím způsobem. Rychlejší tým postupuje z čtvrtfinále do semifinále a dále do finále, což znamená, že finalisté absolvují čtyři útoky. Letošní pavlovská soutěž je pořádána v termínu, který nekoliduje s extraligou. Na první místo tak nepomýšleli jen tradiční účastníci OPENligy, ale také extraligová družstva jako jsou obhájci celkového vítězství OPENligy Dolní Němčice, úřadující mistr extraligy Nevcehle, domácí borci z Pavlova a  Podmoklany.

 Kdo chtěl pomýšlet na bodový příděl, šel na start s vědomím, že bude nutné atakovat čas pod osmnáct vteřin.

A pojďme k samotné soutěži!

Teplota  30°C, asfaltová základna, perfektně střižený pažit, lehké pavlovské terče, vítr v zádech, prostě ideální podmínky pro atakování šestnáctkové hranice! Na startu připravených 29 družstev mužů.

15. místo:            Radkov (18.61) s pomalejší vodou ze stroje nemohl počítat s větším bodovým přídělem.

14.  místo:           Pro  Strachoňovice (18.59) jsou v takto nabité startovní listině určitě dva body přínosem.

13.  místo:           Kejžlice z Havlíčkova Brodu se svým časem určitě nebyly spokojeny (18.04), čas na pravém terči patřil mezi lepší (17.34)

12.  místo:           Další zklamání nedělního kola! Želetava po prostřiku na levém terči (17.81) nepotvrdila své dobré letošní výkony.

11.  místo:           Jindřichovicím  po shodných trefách na terčích (17.66) výsledný čas musel udělat radost. Dnes to však na lepší bodový přísun nestačilo.

10. místo:            Boršov (17.46) bral s podobným časem třetí místo v Sedlejově, dnes to nestačilo.

9.  místo:             Sedlejov „B“ (17.43). Kluci napravili nepovedený útok z minulé soutěže a předvedli perfektní útok. Dalo by se říci s prostřikem na levém terči, vpravo bylo sraženo v čase (16.98)!

8.  místo:             Útok Sedlatic neměl tu správnou jiskru (17.32). Určitě obecenstvo čekalo lepší čas, pro Sedlatice je toto umístění  určitě zklamáním. V souboji o celkové prvenství opět uteklo pár drahocenných bodů…

7.  místo:             Předín po zpackaném začátku sezony po krůčcích dotahuje špici OPENligy. Čas (17.26), sedmé místo je však zklamání.

6.  místo:             Úřadující mistr OPENligy  také letos nepředvádí takové výkony, na jaké jsme byli zvyklí (17.23). Dolní Němčice se však letos zaměřili na extraligu a s obhajobou už málokdo počítá.

5. místo:              Jakubov (17.15) potvrdil vzestupnou formu v tomto ročníku, po zaváhání v Radoníně přibylo další dobré umístění.

4.  místo:             Nepopulární bramborové umístění brali borci z Olešné (17.03). Tento tým je na prvním místě v průběžném hodnocení Havlíčkobrodské ligy.

3. místo:              Urbanov po úpravě mašiny atakoval nejlepší čas soutěže. Levý proud byl vůbec nejrychlejší na této trati (16.31), prostřik na pravém proudu a celkový čas (16.86) však znamenal „až“ třetí místo. Urbanov však dále uniká pronásledovatelům v celkovému prvenství, po této soutěži už má 20 bodů náskok před druhým týmem. Do posledních dvou soutěží bude vstupovat jako favorit číslo jedna.

2.  místo:             Čas Pavlova (16.81) neměl viditelnou chybičku a znamenal úspěšné odpoledne pro domácí borce. Tento čas bude chtít Pavlov určitě zopakovat i v nadcházejícím extraligovém kole v Plumlově.

1. místo:              Třetí závod JOL =  maximálně možný bodový zisk 60! Přestože Nevcehle nebyla kompletní, zaběhnutý čas (16.54) s vypůjčeným plumlovským proudařem Šutou nemohl znamenat nic jiného než vítězství.

Mezi smolaře soutěže jsme se zařadili opět Sedlejov „A“. Nespojený spoj vypůjčeného proudaře znamenal nedokončený útok a nulový bodový přísun do tabulky. Podobně na tom byly Krasonice, kterým vypůjčený borec nestihl spojit „C“ spoj na rozdělovači.

Finále o zlatou proudnici vyhrála Nevcehle. Ve finále na dvě „B“ nejvíce odporoval v posledním kole Urbanov.

Soutěži dominovala Nevcehle, která je právem úřadujícím mistrem extraligy. Dobrou formu z posledních závodů potvrdil Urbanov, který se výrazným krokem blíží k celkovému vítězství v JOL. Urbanovskému tempu se dokázali přizpůsobit Sedlatice, ty však v posledních závodech ztrácí dech a budou to mít hodně složité. Soutěž v Pavlově jistě patřila mezi nejkvalitnější z dvanácti soutěží zařazených do JOL, jediným negativem byly dlouhé fronty u jinak dobrého občerstvení a možná až přiliš snadné terče, které nebylo těžké „srazit“ i z větší vzdálenosti. Soutěžící i diváci si určitě přišli na své a nikdo nemohl litovat času, který strávil v tomto útulném areálu.

OPENliga vstupuje do závěrečné části, následuje soutěž ve Vraníně a poslední závod v Urbanově, kde se rozhodne o celkovém vítězi v obou kategoriích.