Deštivý Kunemil

Autor: Tereza Prokopová (terikp@centrum.cz), Téma: Havlíčkobrodská liga
Vydáno dne 04. 08. 2009 (3725 přečtení)




Třetí kolo HB ligy se za velmi deštivého počasí rozeběhlo 18.7.2009 v Kunemili. I přes nepřízeň počasí se sem sjelo 19 družstev mužů a 8 družstev žen.
Článek napsala Terka

 Fotky převzaty od Martina Bárty z Věže

Kunemilská trať je vzhledem ke svému převýšení (2,30m) jednou z nejnáročnějších tratí HB ligy.


Startovní číslo jedna si zvolili domácí borci z Kunemile. Menší prostřik pravého proudaře znamenal čas 20,88s a 5. místo. Druhé Podmoklany, čas 19,11s a 3. místo.Česká Bělá I si po zdržení rozdělovače na platě odvezla body za 7. místo s časem 21,94s. Nová Ves I ukázala, že se deště nebojí a s časem 18,86s skončili na 2. místě. Smolný den a nepřízeň počasí nepřálo Dolní Krupé, Věži, České Bělé II, Žižkovu Poli, Dobrnicím, Radňovu, Jitkovu a Kejžlici.

Všechny tyto týmy odjeli s neplatným pokusem.

 

Nová Ves II skončila po prostřiku na levém proudu na 6. místě s časem 20,97s. Kynice přijeli do Kunemile se širokými hadicemi a se zásahovou mašinou. S časem 32,22s skončili na 11. místě a zapsali se tak do tabulky HB ligy s 1 bodem.Další na startu Příseka. Rozmočený náběh k platu však zbrzdil nalévače, který uklouzl, ale i přes toto zdržení to klukům stačilo na 10. místo s časem 31,73s. Jako dvanáctí se na startovní čáru postavili kluci z Olešné. Předvedli zde kvalitní útok a za čas 19,28s brali body za 4. místo.Levý terč sražen v čase 18,11s.

Další na startu Zdislavice skončili s časem 24,72s na 8. místě.

Prozatimní vedoucí tým tabulky HB ligy Kámen předvedl, že ani déšť a převýšení tratě není překážkou pro dosažení sedmnácky a s časem 17,99s obsadili 1. místo. Pravý terč sražen v čase 17,83s.

Jako poslední v kategorii muži se předvedl druhý domácí tým Kunemil II. Pokus provedený na jistotu zastavil časomíru na čase 25,57s a kluci tak obsadili 9. místo.

V ženské kategorii se jako první připravili na plato holky z Podmoklan.

Zaváhání strojnice na spoji znamenalo menší zdržení a čas 22,85s stačil na 3. místo.

Smolný den měla oboje děvčata z Dolní Krupé.

Nesešroubované savice u obou týmů znamenali červený praporek a neplatný pokus.

Dále Rohovka, která předvedla kvalitní výkon a s časem 20,93s obsadila 2. místo. Bohužel ani děvčata z Věže svůj pokus nedokončila.

Uklouznutí rozdělovače u plata a následné zranění závodnice nedovolilo již pokus dokončit. Tímto přejeme brzké uzdravení. Horní Krupá předvedla na své první soutěži HB ligy poklidný útok. Přes menší problémy na savicích skončila s časem 32,95s na 5. místě. Děvčata z Nové Vsi předvedla útok na jistotu a s časem 23,37s skončili na své první soutěži na 4. místě. Jako poslední se po kunemilské trati rozeběhla děvčata z Rozseče. Velmi kvalitní útok v tak špatném počasí jim vynesl 1. místo s časem 19,34s. Bohužel holky z Rozseče nebyly na úvodním nástupu a tak se bodované příčky opět posouvaly. O hodnotné ceny však nepřišly.

Druhé kolo O pohár obce Kunemil bylo z důvodu nepřízně počasí zrušeno.