V Markvarticích se rozběhla druhá polovina OPEN ligy

Autor: Milan Beneš (BenesMilan@seznam.cz), Téma: Jihlavské liga OPEN v pú, Zdroj: www.openliga.cz
Vydáno dne 29. 07. 2008 (3524 přečtení)




Za účasti 24 mužstev mužů a 9 družstev žen proběhlo na težší trati v Markvarticích 6.kolo OPEN ligy

Po třítýdenní pauze se závody OPEN ligy přesunuly na poslední červencový víkend do Markvartic.
Po menším zpoždění se o půldruhé mohla soutěž rozběhnout. Soutěžící se tentokrát musely popasovat s převýšením trati a občasným bočním větrem. Základna pro letošní rok ještě „šotolinová“ ale dle informace od pořadatelů od příštího roku bude již kompletně vyasfaltovaná.


Po slabším útoku Markvartic a eNku Staré Říše se na start postavila Panská Lhota. Ta měla před tímto závodem solidní postavení na předních místech. Bohužel špatně naražená voda a čas 19,83 znamenal tentokrát neúspěch. Následovala družstva Brtnice – 22,64, Sedlejova 19,12, Radkova 20,71 dále Mirošova, Markvartic a Kněžic okolo dvaceti sekund a už to vypadalo že na této trati lepší časy nepadnou. Čas 18,03 se podařil až klukům z Pavlova, přestože rozdělovač dával C spoj až za běhu a problémech na proudu tento výkon nakonec stačilo na třetí místo.

Po útocích Boršova, Jakubova a Sedlejova B se na start připravili Dolní Němčice, které vedou průběžné pořadí. Kluci měli tentokrát „záložní“ proudaře, což se možná projevilo na celkovém výsledku – konečný čas 18,48s. Další čas na pod dvacet sekund předvedl Český Rudolec. Časem na hranice osmnácti sekund se prezentoval Předín (18,04) a o jednu setinu tak zůstal za třetím místem.

Želetava, která se před tímto závodem usadila na předních místech ligy svůj pokus nedokončila a v průběžném pořadí se tedy propadla. Urbanov se diky pauze v Extralize mohl opět ukázat na Jihlavské OPEN , dobře rozběhlý útok s menším prostřikem znamenal nakonec druhé místo. Konečný čas 17,83s. Po útocích Horek (19,04s ) a Krasonic (18,78s) rozběhli svůj útok Sedlatice a časem 17,39s urvaly posledním útokem pro sebe prvenství v tomto závodě.

Následovalo přemístění terčů a kategorie žen. Ta bohužel probíhala spíše ve znamení větších čí menších chyb a proto zde nepadly žádně lepší časy. Radonín, který šel na start jako první skončil nakonec  první i v celkovém vyhodnocení za čas 20,08s. Kněžice za čas 24,29 s braly šesté místo. Boršov a Markvartice nedokončily. Sedlejov po chybě na koši páté místo. Jindřichovice za 21,83 čtvrté místo. Na druhé místo dosáhla Rozseč časem 20,23 s a na třetí Předín s 20,98s. Nová Říše za čas 44,21s brala nakonec jeden bod.


V mužské kategorii po tomto závodě potvrdili celkové vedení Dolní Němčice. Od druhého do zhruba devátého místa se pořadí pořádně zamíchalo. Ale i nadále jsou mezi těmito místy minimální bodové rozdíly.

A vzhledem k tomu že nás čekají ještě čtyři závody je zde situace hodně otevřená. V ženské kategorii udržel své vedení Sedlejov, ale jen o bod před Radonínem. I tady tedy nemá po polovině závodu nikdo nic jisté a nezbývá než čekat co
družstva předvedou na dalším závodě v Sedlejově.

www.openliga.cz