SMHL: Bolek Polívka má nástupce!

Autor: Josef Lysák (JosefLysak@seznam.cz), Téma: SMHL, Zdroj: Ofka
Vydáno dne 31. 08. 2005 (4287 přečtení)




Valašský král Boleslav I Dobrotivý Nafurt má nástupce. Boj o žezlo ( a trnku) chce do svých rukou uchopit Josef Kapsa Tara Šerý z Nedašova. Doposud dobyl téměř celé území Valašského království: Sazovice, Vlachovou Lhotu, Bylnici, Lhotu Malenovic, Bratřejov, Vrbětice, Nedašovou Lhotu, Lužnou. Do sbírky mu zbývá Brumov a jejich domácí soutěž. Přesto je jisté, že korunovace proběhne již tento víkend v Brumově.

Nový král a jeho tým Nedašov bral letošní místa jako na běžícím páse. Téměř všude kde přijel se držel přísloví: Veni, Vidi, Vici ! Navíc to platí dvojnásob jak ve Zlínské lize a Slovensko-Moravské hasičské lize. Jejich vítězství jim totiž již nikdo vzít nemůže.
Žádný z týmů těchto lig jim nebyl alespoň dostatečným sparingpartnerem. O to více mohou být obdivováni pro jejich nasazení. Jejich tým tvoří jen 8 nenahraditelných závodníků, kteří ani náhradu nemají a nehledají. V tomto složení odjezdili celou sezónu maximum soutěží. Navíc mají stroj, který dle mého je nejlepší snad v celé ČR. Jejich motor 1.9 cm3 od fy Tommü a čerpadlo od vítěze konstruktérů extraligy 2005 pana Gáby je ideálně sehraný. Jejich protlak na 80 m je cca 5.5 s a na 100 m cca 7.5 s.
Možná by někdo před sezonou namítal, že motor není všechno, že na stovkové tratě potřebují běžce. Ale i ty mají. Největším překvapením pro mě je Jakub Vilímek alias Saňák Senior. Moc jsem mu na stovku na proudu nevěřil , přesto se chytl a nechybuje.
\"Skvrnou\" jejich super sezony zůstane jen okrsková soutěž, kterou za posledních 30 let vyhráli pouze jednou. Mezi sebe si je nepustil a ani nepustí ( :)) Brumov a Bylnice.
Možná moje chvála je přehnaná, ale můžete se mnou polemizovat dolů v komentáři. Nezbývá mnoho času, kdy jim můžeme podat ruce na stupních vítězů s přáním:
\"SBALTE SI SVÉ SAKY PAKY A TÁHNĚTE SE UKÁZAT DO EXTRALIGY V ROCE 2006. MÁME VÁS UŽ TADY DOST!!!\"