Na Chlumu vyhrála obě družstva Okříšek

Autor: Radek-Okříšky (radek.okrisky@centrum.cz), Téma: Třebíčská okresní liga
Vydáno dne 14. 07. 2004 (2998 přečtení)




Letošní závody na Chlumu se nesly ve znamení pomalejších časů, než na které jsme zvyklí z ostatních soutěží. V základním kole padly jen dvě devatenáctky a dvě dvacítky, ostatní časy přesahovaly hranici 21s. Vliv na dosahované časy měl i boční vítr přicházející z přilehlého pole. Výhodu měli družstva které šly v první polovině závodu, ve které byl vítr o něco slabší.

Na startu se tentokrát sešlo 18 družstev mužů a 5 družstev žen. Prvního většího zaváhání se letos dopustily chlapi z Kožichovic – A, po problému na koši se ještě přidal pravý proudař který sestříkl až v čase 21,86s ( LP 19.60s ), ze kterého bylo až osmé místo. Pěkný útok tentokrát předvedl Čechtín v čase 20.17s, třetí místo. Pánská Lhota byla jedna za dvou jmenovaných kteří se dostaly pod 20s. časem 19,94s obsadila druhé místo. Nejlepšího času dosáhly stejně jako v Čechtíně Okříšky a jen velmi těsně zvítězili s časem 19,81s ( LP 18,57s. )
Ve finále se zlepšily jen Hvězdoňovice na 19,93s a Pánská Lhota na 19,14s. tento čas stačil na vítězství a tím i na pěkné živé sele. Okříškám už štěstí nepřálo, těsně před výstřikem se vyslíklo první béčko a bylo po útoku. Při předání cen si musela Pánská Lhota sele odchytit přímo na dráze, neboť pořadatelé se nerozpakovali s jeho vypuštěním z klece.

Doslova zemětřesení nastalo v kategorii žen, kde poprvé nevyhráli ženy z Radonína ( 24,28s ), ale holky z Okříšek ( 20,78s ), před Radonínské ženy se natlačily ještě Kožichovice ( 23,95s ). Čtvrté skončily ženy z Nového Telečkova ( 26,92s ) a na pátém místě soutěž uzavřely ženy z Kamenice časem 27,03s.
Pořadatelům patří velký dík za uspořádání pěkné soutěže a obstarání spousty cen, které se dostaly na všechna družstva!